Kick off met trainers




Woensdag 28 augustus was de kick off van het nieuwe seizoen met bijna alle trainers. Behalve op de foto werden zij bijgepraat door bestuur en het nieuwe hoofd opleiding.

Eerst was het voorzitter Joris de Caluwé die namens het bestuur de volgende boodschap had voor alle leden, ouders, trainers en vrijwilligers:

Allereerst wil ik al onze nieuwe leden van harte welkom heten bij Sportclub Excelsior!

Nu de schoolvakanties ten einde zijn, begint het voetbalseizoen ook weer echt. Maar terwijl iedereen vakantie aan het vieren was is er op het terrein van de Sportclub volop doorgewerkt. Zoals jullie wellicht wel al gezien hebben wordt momenteel het oude grasveld omgevormd tot een volwaardig kunstgrasveld zodat we dadelijk vier volledige kunstgrasvelden tot onze beschikking hebben. De oplevering staat gepland op 13 September (afhankelijk van de weergoden). Tot die tijd zullen we moeten improviseren qua trainings en wedstrijdruimte, maar ik neem aan dat eenieder daar begrip voor heeft. Tevens zijn door ruimtegebrek de oude kleedruimtes 11 en 12 verdwenen. Om dit verlies op te vangen gaan we dit seizoen experimenteren met lockers (zoals dat ook bij veel andere verenigingen reeds gebeurt). Deze zullen in de loop van het najaar geplaatst worden.

Het motto van onze club is: RESPECT-PLEZIER-PRESTATIE. We beginnen dus als vertegenwoordigers van Sportclub Excelsior altijd met het tonen van respect voor de tegenstanders, de scheidsrechters, de bezoekers van de tegenstanders etc., zodat we in een fijne en veilige omgeving lekker kunnen voetballen. Hierin spelen ouders en trainers een hele belangrijke voorbeeldrol!

We zijn als Sportclub een vereniging. Een vereniging draait op vrijwilligers. We doen het samen. Er is altijd gebrek aan mensen die willen helpen met vrijwilligerstaken (kantine, (assistent-)trainer, scheidsrechter, onderhoud e.d). Als u denkt: dat is wat voor mij geef dit dan aub door aan Herman Brinkman of Edwin Voorspuij (die zijn te vinden in de bestuurskamer), of aan iemand van het bestuur of de trainer.

Rest mij nog u allen een mooi seizoen toe te wensen bij Sportclub Excelsior.

Joris de Caluwé, Voorzitter

Daarna stelde ons nieuwe Hoofd opleiding Luigi Bruins zijn technische staf voor. Met name de toedeling van verantwoordelijkheid voor een leeftijdslaag aan een van de trainers uit die laag, is een belangrijke verandering. Door via deze ‘hoofdtrainers’ de trainingen te coördineren en de ontwikkeling van spelers te volgen, kan veel beter worden ingespeeld op de eisen die aan voetballers worden gesteld.

Voor de uitwerking van deze visie maakt SC Excelsior komend seizoen gebruik van het digitale Feeton systeem. Dit is een belangrijke stap in de ondersteuning van trainers en spelers in hun technische ontwikkeling. In dit verand gaf een vertegenwoordiger van Feeton een demonstratie van de app en bracht die vervolgens in praktijk tijdens een proeftraining van de onder 16.

Nadat de trainers onderling nog het een en ander aan informatie uitwisselden gingen ze met een goed gevoel huiswaarts.

Het belooft door alle vernieuwingen een mooi seizoen te worden!

Meldingen
Agenda
Sep
21
Officiële opening nieuw kunstgrasveld om 15.15
Nov
11
Algemene Leden Vergadering